Cildimizin en hassas noktalarından sayılan göz çevresi ve etrafındaki cilt tabakası oldukça hassastır. Gözlerimizin içinde bulunduğu kemik yapısı, ve zarlarda zaman içinde meydana gelen değişiklikler göz altı bölgesinde torbalanmalar ve çukurlaşmalar oluşturur. Kişilerin kendilerine olan özgüvenlerini etkileyen bu durumun tedavisi için cerrahi bir tedaviye gerek duyulmadan bu koyu renkli gölgelerin ve çizgilerin ortadan kalkması için özel dolgular uygulanmaktadır.

Göz altı ışık dolgusu diğer dolgulardan ayıran bir şey var mı?

Oldukça hassa olan göz çevresine uygulanacak dolgunun diğer dolgu çeşitlerinden daha farklı olması gerekmektedir. Vücudun diğer bölgelerine uygulana dolgudan daha farklı bir dolgu işlemi yapılmaktadır.

Bu bölge için özel geliştirilmiş optimal çapraz bağ içeren dolgular ile dar bölgelerde kolay uygulamalar yapılırken, bu dolguların uygulama bölgesinde kolay yayılma özellikleri ile çevre dokulara baskı yapmadan ödemsiz ve doğal iyileşme sağlanır.

Göz altı ışık dolgusu uygulaması nasıldır?

Göz altı ışık dolgusunda künt uçlu kanüller ya da özel enjeksiyon teknikleri kullanılmaktadır.

Göz altı ışık dolgusu hangi bölgelere uygulanır?

Göz altı ışık dolgusu; göz etrafımızda koyu renkli gölgelenmelerin bulunduğu elmacık kemikler ile göz- burun arasına uygulanmaktadır.

Göz altı ışık dolgusu etkisini ne zaman gösterir?

Göz altı ışık dolgusunun tam etkisi işlem bitiminden 1-2 hafta sonra oluşmaktadır.

Göz altı ışık dolgusu hızlı yapılan bir işlem midir?

Bu işlem dermatolog ve plastik cerrahlar tarafından hızlı ve acısız şekilde yapılan bir işlemdir. İşlem sonrasında günlük sosyal hayata devam edilebilir.

Göz altı ışık dolgusu hangi durumlarda önerilmez?

Göz etrafında oluşmuş aktif bir enfeksiyon varsa bu dönemde Göz altı ışık dolgusu önerilmez. Göz altı ışık dolgusu işleminden 3 gün önce alkol tüketimi kesilmelidir ve kullanılan ilaçlar ile ilgili mutlaka doktora bilgi verilmelidir.

Yorum Yazın